لاینر ایر بیرینگ یا یاتاقان هوایی خطی چیست؟

یاتاقانهای خطی هوایی یا لاینر ایربیرینگ ها

ماشین‌ های ابزار همیشه به مکانیزمی برای حرکت نیاز داشته اند. مدت‌هاست که هدف کاهش اصطکاک و افزایش کارایی مکانیکی بوده است. اولین ماشین‌ابزارها به بلبرینگ‌های ساده متکی بودند. انتقال از یاتاقان‌های ساده به یاتاقان‌های خطی، مرتبه‌ای از کاهش اصطکاک را به همراه داشت، از ضریب اصطکاک 1 به 0.001.اما اکنون با تکنولوژی لاینر ایر بیرینگ ها به سمت آینده ای با اصطکاک کمتر و دقت بالاتر میرویم.

بطور خلاصه در لاینر ایر بیرینگ بجای استفاده از ساچمه ها از یک لایه نازک هوا(بالشتک هوایی) بین دو قسمت ثابت و متحرک استفاده میشود.ضخامت این لایه بسیار اندک و در حدود میکرون می باشد.

یاتاقان های خطی هوایی مزیت قابل توجهی نسبت به سایر انواع بلبرینگ دارند. هنگامی که حرکت روی یک لایه سیال مانند هوا اتفاق می افتد، سایش و اصطکاک از بین می رود و دقت بهبود می یابد.

ایر بیرینگ یا یاتاقان هوایی چیست؟

ایر بیرینگ ها یا یاتاقان‌های هوایی (همچنین به عنوان یاتاقان‌های آئرواستاتیک یا آیرودینامیک نیز شناخته می‌شوند) یاتاقان‌های سیالی هستند که از یک لایه نازک گاز تحت فشار استفاده می‌کنند. تا یک رابط باربری با اصطکاک کم بین سطوح ایجاد کنند. این دو سطح با هم تماس ندارند، بنابراین از مشکلات سنتی مربوط به یاتاقان مانند اصطکاک، سایش، ذرات، و جابجایی روان کننده جلوگیری می شود .

مزایای مشخصی را در موقعیت یابی دقیق، مانند نداشتن واکنش برگشتی و اصطکاک استاتیک، و همچنین در کاربردهای با سرعت بالا ارائه می دهد.  شبیه‌سازهای فضاپیما در حال حاضر اغلب از ایر بیرینگ استفاده می‌کنند.همچنی از این قطعات در دستگاههای تراش لنزهای اپتیک استفاده میشود.

یاتاقان‌های گاز عمدتاً در ابزارهای ماشین‌آلات دقیق (ماشین‌های اندازه‌گیری و پردازش) و ماشین‌های پرسرعت (اسپیندل، توربوماشین‌های مقیاس کوچک، ژیروسکوپ‌های دقیق) استفاده می‌شوند.

 

کاربردها در سی ان سی

لاینر ایر بیرینگها:از این مکانیزمهای خطی میتوان بجای لاینر گایدها در محورها استفاده نمود.از این مکانیزمها معمولا در دستگاههای CMM و یا سی ان سی های با دقت بسیار بالا استفاده میگردد.

ایر اسپیندلها:بدلیل عدم وجود اصطکاک ایر اسپیندلها میتوانند سرعت بالاتری نسبت به اسپیندلهای معمولی داشته باشند.همینطور بدلیل لرزش کمتر میتوانند صافی سطوح بالاتری ایجاد نمایند.

مزایا:

صفر بودن اصطکاک

عدم سایش

دمپ کردن لرزشها

معایب:

دقت تولید بالایی نیاز دارند.

نیاز به محیط تمیز و هوایی تمیز دارند.

شرکتهای سازنده سرعتی برابر شصت تا صد متر بر ثانیه برای این ماژولها اعلام میکنند.همچنین دقت فوق العاده عجیب 0.02 میکرون در تکرارپذیری را برای این دستگاه ذکر میکنند.منبع

 

یکی از شرکتهایی که از این تجهیزات در دستگاههای سی ان سی خود استفاده میکند شرکت کرن(kern) می باشد.

شرکت نیو وی تولید کننده ایر بیرینگ های خطی

 

لاینر گاید چیست؟

پنوماتیک چیست؟

مفید بود؟

0%

با امتیازدهی به مطالب به ما در بهبود سایت خود کمک نمایید.

User Rating: Be the first one !

درباره‌ی مجتبی دلشاد

مدیر شرکت سامانه های هوشمند آینده

همچنین ببینید

سروو های هیبریدی در مقایسه با سرووهای استاندارد

سروو های هیبریدی در مقایسه با سرووهای استاندارد : نوع جدیدی از سروو  موتورهای هیبریدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button