CAM کم چیست؟

CAM یا Computer Aided Manufacturing (تولید به به کمک رایانه)

نرم افزارهای سری CAM با استفاده از محاسبات کامپیوتری و داده های تعریف شده توسط کاربر (ابعاد و جنس تخته کار ، نوع ابزار، طرحهای نهایی استخراج شده از نرم افزارهای سری CAD). و با توجه به استراتژیهای از پیش تعیین شده ، نقشه ای بهینه و هوشمندانه  مسیر ماشین کاری و حرکت ابزار بر روی کار را تعیین میکند.

همانطور که در مقاله مربوط به CAD یا Computer Aided Design (طراحی به کمک رایانه)  گفته شد ( پیشنهاد می گردد پیش از مطالعه این بحث، مقاله مربوط به CAD مطالعه گردد).

پیش از بوجود آمدن برنامه های کم اپراتورها بصورت دستی و خط به خط برنامه را به زبان جیکد مینوشتند.این فرآیند بسیار طولانی و زمانبر بود.تحقیقات نشان میدهد استفاده از برنامه های کم 50 درصد به کارایی کارگاه تولیدی می افزاید.

عملکرد:

برای تولید یک قطعه توسط دستگاه CNC ابتدا نیاز داریم تا طراحی قطعه مورد نظر یا قالب آن را در یکی از نرم افزارهای سری CAD پیاده سازی ، شبیه سازی و آماده کنیم .

درصورت نیاز معایب طرح و یا سایز آن را اصلاح کرده و حتی چیدمان آن را بر روی تخته کارمان آماده کنیم و پس از ذخیره آن ، باید از طریق نرم افزارهای سری CAM آنرا تبدیل به کدهای قابل فهم (G-Code) جهت ماشین CNC نماییم .

بصورت کلی مفهوم CAM در صنعت، به استفاده از کامپیوتر ومحاسبات کامپیوتری، در کمک به کلیه مراحل و فرآیندهای تولید و بهینه سازی این فرآیندها گفته می شود که خود شامل برنامه ریزی و مدیریت در تهیه اقلام ، نقل و انتقال و ذخیره سازی در فرآیند مذکور است.

هدف آن تولید سریع تر و هماهنگی و دقت بیشتر  قطعات ساخته شده است. اما ما در اینجا تنها به معرفی بخشی از کاربردهای CAM که در کددهی به ماشین آلات CNC مربوط می شود خواهیم پرداخت .

سپس بعد از شبیه سازی کار  نقشه را بصورت گام به گام، به کدهای دستوری برای هدایت تک تک ابزارهای ماشین CNC تبدیل می نماید .

ویژگیها

سری نرم افزارهای CAM، دارای مزایا و ویژگیهای زیر می باشند :

  • رابط کاربری ساده و کاربردی
  • رفع خطای انسانی در کددهی هایپیچیده برای دستگاه
  • امکان برنامه ریزی جهت ماشین کاری چند مرحله ای
  • تعریف و انتخاب ابزارهای مورد استفاده
  • شبیه سازی فرآیند برش کاری و اصلاح فرآیند در صورت لزوم
  • امکان برنامه ریزی چند محور و سازگاری با انواع ماشین آلات CNC
  • امکان انتخاب استراتژیهای ماشینکاری :
  • خشن کاری (Roughing) : تراشه برداری سریع از بلوکه خام ، بصورت پلکانی که باعث کاهش استهلاک ابزارها و زمان مورد نیاز ماشین کاری می گردد.
  • پرداختکاری اولیه (Semi Finishing) : پرداخت انجام شده جهت رسیدن به فرم و سطح نهایی کار و آزاد سازی فضای کار جهت استفاده از ابزارهای ظریف
  • پرداخت کاری (Finishing) : گرداخت نهایی کار ، شامل ایجاد سطوح نرم تر و یا ماشین کاری زوایای کار که نیاز به ابزارهای ظریف دارند
  • Contour milling : استراتژی فرزکاری در دستگاه های پنج محور به بالا، در زمانیکه در قطعات کار پیچیده امکان دسترسی ابزار به برخی نواحی وجود ندارد .ماشین با چرخاندن محورهای قطعه و استفاده از گوشه ابزار تراش و یا تمامی آن ، امکان دسترسی به مناطق سخت و مسیرهای پیچیده را به ابزار میدهد .

معایب:

گرانقیمت بودن این برنامه ها

نیاز به مهندسین با تجربه برای بکارگیری آنها

هنوز نیاز به هوش انسانی برای بهینه سازی استراتژیها وجود دارد

برخی از نرم افزارهای CAM :

ArtCam، PowerMill، MasterCAM، SurfCAM، EdgeCAM،پرونست

منابع:

منبع یک

منبع دو

مفید بود؟

0%

با امتیازدهی به مطالب به ما در بهبود سایت خود کمک نمایید.

User Rating: Be the first one !

درباره‌ی مجتبی دلشاد

مدیر شرکت سامانه های هوشمند آینده

همچنین ببینید

سروو های هیبریدی در مقایسه با سرووهای استاندارد

سروو های هیبریدی در مقایسه با سرووهای استاندارد : نوع جدیدی از سروو  موتورهای هیبریدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button