اینورتر (Inverter)

اینورتر (Inverter)

 

اینورتر دستگاهی است که جریان الکتریکی DC را به AC تبدیل می کند کارکرد اصلی اینورتر زمانی است که جریان DC را به برق AC با ولتاژ و فرکانس مورد نظر و دلخواه کاربر را تغییر می‌دهد.

همچنین اینورتر جریان AC با فرکانس و سطح ولتاژ تولیدی را می‌تواند به فرکانس و سطح ولتاژ مورد نظر تبدیل کند و برق AC مورد نظر را تامین کند و به این ترتیب موتورهای AC سه فاز را راه اندازی و کنترل می کند. از نظر لغوی نیز اینورتر به معنی مبدل است که با عملکرد دستگاه کاملاً مطابقت است.

اینورتر معکوس کار یکسوساز ها را انجام می دهد و در آنها از قطعات مکانیکی استفاده نمی شود. می توان اینورترها را یک نوسان ساز الکترونیکی قدرت بالا دانست

اینورترها با نام های دیگری چون اینورتور، درایو، درایو موتور، کنترل دور موتور،  درایو سرعت قابل تنظیم، درایو AC، درایو سرعت متغیر، VFD(Variable Frequency Drive) و میکرو درایو شناخته می شود.

موتورهای الکتریکی را می توان به وسیله تنظیم ولتاژ و فرکانس کنترل کرد سرعت موتور الکتریکی (دور بر دقیقه یا RPM ) در صورت کاهش ولتاژ و فرکانس کاهش می یابد و یا هنگامی که بار اعمالی بر موتور نیاز به ولتاژ و فرکانس را افزایش دهد می توان با استفاده از درایو موتور تنظیمات لازم را اعمال کرد.

مقاله راه اندازی اینورتر ایتک با ذکر مثال

کاربردها

کاربرد اینورتر ها بسیار وسیع است مثلاً از ماشین لباسشویی خانگی و پمپ آب در هتل ها گرفته تا مصارف صنعتی در دستگاه های CNC، نوار نقاله و سانتریفیوژ ها قابل استفاده هستند.

در حقیقت VFD ها کنترل کننده دور و راه انداز موتور محسوب می‌شوند.توانایی دارد که موتور سه فاز تا توان 11کیلو وات را به وسیله برق تکفاز کنترل و راه اندازی کند.

از نظر ورودی اینورتر ها می توانند ورودی تک فاز یا سه فاز داشته باشند اما در خروجی فقط جریان سه فاز را فراهم می‌آورند.

اینورتورها را می توان بر اساس مشخصه های مختلف مانند موج خروجی، منبع، نوع سیم بندی و … تقسیم بندی کرد. در اینجا تقسیم بندی بر اساس شکل موج خروجی آورده شده شده است:

  • خروجی به شكل موج مربعی: این نوع  کمترین استفاده را دارد زیرا اکثر لوازم با شکل موج سینوسی کار می کنند. این شکل موج به دستگاه آسیب می رساند. این اینورترها ارزان قیمت هستند اما چندان کاربردی نیستند.

  •  موج سینوسی: نکته مهم و مزیت اصلی این نوع این است که تقریبا تمام وسایل خانگی مورد استفاده با استفاده از موج سینوسی کار می کنند. این نوع اینورترها گران قیمت هستند اما بیشترین استفاده را نیز دارند.
موج سینوسی

 

  • موج سینوسی اصلاح شده: این نوع چیزی مابین اینورترهای موج سینوسی و موج مربعی است ساختار این نوع اینورتورها، نه به پیچیدگی اینورترهای موج سینوسی است و نه به سادگی موج مربعی

فیلم آموزشی اینورترهای شرکت یاسکاوا

لینک اصلی ویدئو (بدون زیرنویس فارسی)

نصب و راه اندازی اینورتر

بهتر است از اینورتر با توان یک رنج بالاتر استفاده کنید مثلا برای اسپیندل 6 کیلووات از اینورتر 7.5 استفاده کنید.

در خروجی اینورتر تا اسپیندل از هیچ کلید یا فیوزی استفاده نشود.

اینورتر در جهت مناسب در تابلو نصب شود و فضای خالی کافی در اطراف برای خنک شدن اینوتر وجود داشته باشد.

حتما کابل ارت را متصل کنید.

پارامترهای اصلی در تنظیم اینورترها که مورد نیاز شما میباشند به ترتیب زیر تنظیم نمایید.

اینورتر را در مدVF قرار دهید.ماکزیمم فرکانس را مطابق پلاک اسپیندل تعیین کنید..مینیمم فرکانس را بر روی صفر بگذارید.محل خواندن فرمان اینرتر را بر روی ترمینالها تنظیم کنید.ورودی آنالوگ صفر تا ده ولت را بیابید و به خروجی آنالوگ کنترلر متصل کنید.فرمان استارت را بر روی ترمینالهای ورودی بیابید و به خروجی مربوط به اسپیندل در روی کنترلر متصل کنید(با استفاده از رله).

مشخصات موتور از قبیل توان،فرکانس،جریان نامی را در پارامترهای مربوط تعیین نمایید.

فیلم آموزشی مبانی اینورتر

مقاله راه اندازی اینورتر ایتک با ذکر مثال

مطالعه بیشتر

 یک

 دو

 سه

 

دانلود کاتالوگ اینورتر اینوت

دانلود کاتالوگ دی جی درایو

 

مفید بود؟

0%

با امتیازدهی به مطالب به ما در بهبود سایت خود کمک نمایید.

کاتالوگ M610 تتا
User Rating: Be the first one !

درباره‌ی مجتبی دلشاد

مدیر شرکت سامانه های هوشمند آینده

همچنین ببینید

سروو های هیبریدی در مقایسه با سرووهای استاندارد

سروو های هیبریدی در مقایسه با سرووهای استاندارد : نوع جدیدی از سروو  موتورهای هیبریدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button