کنترلر CNC

کنترلر CNC

کنترلر CNC نقش مغز ماشین را ایفا میکند ، که وظیفه یرقراری ارتباط بین فرامین الکتریکی و ساختار مکانیکی دستگاه را بر عهده دارد. کنترلها برای برقراری این ارتباط از پکیجی شامل نرم افزار و یک رابط (اینترفیس)و یا یک برد الکتریکی (Break Out Board) تشکیل می گردند .

نرم افزار اطلاعات مختلف از قبیل نقشه کار ، مشخصات صفحه یا بلوک خام کار و همینطور پارامترهای ماشین و ابزار برش را دریافت کرده و از طریق G-Code های تولیدی توسط نرم افزار کم(CAM) برای برد الکترونیک ارسال میکنند و از برد فیدبکهای عملکرد سروو موتورها ،سنسورها و لیمیت سوییچها را دریافت مینمایند .

از طرف مقابل برد الکترونیک دستگاه نیز، از طریق ورودی و خروجی های متعدد (I/O Ports) فرامین حرکتی ماشین CNC ، قطع و وصل و سرعت ابزار از جمله اسپیندل و غیره را صادر میکند.

با توجه به محدودینتهای ولتاژی و فرکانسی ورودی و خورجی های بردهای الکتریکی و از طرفی ایجاد شک های الکتریکی ایجاد شده در استاپ و استارت ماشین آلات صنعتی ، این بردها معمولا دارای ورودی های ایزوله و در خروجی ها برای اتصال به درایو ها ، موتورها ، اسپیندل و غیره نیاز به تجهیزاتی از قبیل رله ، کنتاکتور ، اینورتر و … دارند.

انتخاب کنترل سی ان سی

مباحثی از جمله قیمت ، عملکرد و قابلیت اطمینان ، نوع ماشین CNC مورد استفاده ، نوع و تعداد ورودی و خروجی ها برد کنترلر، قابلیت برنامه ریزی چند محور ، قابلیت ارتقا و سازگاری با تجهیزات مختلف و سیستمهای حفاظتی از برد در محیط های صنعتی و کاری، مواردی هستند که برای انتخاب کنترلر مناسب جهت ماشین آلات CNC باید به آنها توجه داشت .

همانطور که در قبل توضیح دادیم کنترلر ها را میتوان مغز ماشین CNC دانست. در نتیجه تجزیه تحلیل ، صدور فرمان و بررسی صحت انجام فرمان، مهمترین وظیفه یک کنترلر می باشد، که این وظیفه به عهده هسته محاسباتی و یا پروسسور کنترلر می باشد.به همین دلیل طبقه بندی کنترلرها را بر اساس نوع پردازش آنها انجام میدهیم :

 

تقسیم بندی

  • کنترلرهای مبتنی بر کامپیوتر (PC Based) :

در این دسته از کنترلر ها نرم افزار کنترلر بر روی کامپیوتر نصب شده و پردازش اطلاعات در کامپیوتر انجام میگیرد و معمولا از طریق رابط پارالل به ماشین منتقل میگردند.

در این کنترلرها که عموما با اسم نرم افزار آن شناخته می شوند ، بدلیل محدودیت در تعداد ورودی خروجی ها از قبیل موتورها ، کلیدهای اضطراری و میکروسوئیچ ها با مشکل مواجه می شویم که می توانیم برای حل این موضوع و در برخی موارد، از بردهای الکتریکی واسط استفاده نماییم. این کنترلر ها ارزان قیمتند، اما دارای محدودیتهای زیادی در سرعت و قابلیت می باشند و کمتر درصنعت استفاده میگردند. در این رده می توان از نرم افزار Mach3 ،لینوکس سی ان سی نام برد.

  • کنترلرهای مبتنی بر کامپیوتر و میکرو پروسسور (Semi PC Based) :

این کنترلر ها ازیک برد الکتریکی شامل میکروکنترلر و یا میکرو پروسسور تشکیل گریده است.که با استفاده از یک پورت از قبیل LAN یا USB ، فرامین را از کامپیوتر گرفته ، پردازش و اجرا می کنند، در این فرآیند بیشتر پردازش اطلاعات و فرامین در پروسسور برد و بخشی نیز در کامپیوتر انجام می پذیرد.

این کنترلرها دارای اینترفیسی نیز میباشند که در کامپیوتر نصب شده و مسئولیت های نرم افزاری مربوط به فرآیند را بر عهده می گیرد.این کنترلرها دارای قیمتی بیشتر از مدل قبلی بوده و سرعت ، قابلیت اعتماد ، کارایی ، امکانات و تطابق پذیری بیشتری، با ماشین های CNC متفاوت را دارا هستند. در این رده می توان از کنترلرهای رادونیکس نام برد.

  • کنترلر های مستقل (Stand Alone) :

این کنترلرها با توجه به دارا بودن پردازشگر مرکزی قوی در داخل خود، بعنوان قدرتمند ترین نوع کنترلر شناخته می شوند و نیازی به اتصال به کامپیوتر نداشته و نقشه را از طریق فلش دریافت میکنند.

تمامی پردازشها را با سرعت و دقت فراوان انجام می دهند.این کنترلرها گران ترین تر این رده بندی می باشند. ساختار این کنترلرها یک سیستم PLC می باشد. در این رده می توان از کنترلرهای فانوک (Fanuc) ،زیمنس و هایدن هاین نام برد.

منابع:

سی ان سی کوک بوک

ملوپاین

مات سی ان سی

مفید بود؟

0%

با امتیازدهی به مطالب به ما در بهبود سایت خود کمک نمایید.

User Rating: Be the first one !

درباره‌ی مجتبی دلشاد

مدیر شرکت سامانه های هوشمند آینده

همچنین ببینید

سروو های هیبریدی در مقایسه با سرووهای استاندارد

سروو های هیبریدی در مقایسه با سرووهای استاندارد : نوع جدیدی از سروو  موتورهای هیبریدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button